dijous, 11 de febrer del 2010

Vall de Lord Decideix encara la recta final per a la Consulta sobiranista

  
La plataforma promotora de la consulta per la independència a La Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç de Morunys ha programat un seguit d’actes.

     Vall de Lord Decideix, la plataforma ciutadana que compta amb el suport d’una trentena d’entitats dels tres municipis ha programat un seguit d’actes per afavorir la participació a la consulta sobiranista que tindrà lloc el proper 28 de Febrer a La Coma i la Pedra, Sant Llorenç de Morunys i Guixers.

     Així, el proper divendres, 12 de Febrer al teatre de Sant Llorenç de Morunys hi haurà la xerrada És possible la independència de Catalunya dins la Unió Europea?, que anirà a càrrec d’Uriel Bertran, de la coordinadora nacional de les consultes per la independència. El següent divendres, 19 de Febrer, també al teatre de Sant Llorenç hi haurà una nova conferència, en aquest cas a càrrec d’Alfons López Tena. L’acte coincidirà amb la presentació d’Òmnium Cultural, organisme del qual López Tena n’és membre de la junta nacional, a la Vall de Lord. I finalment, l’acte de final de campanya tindrà lloc el proper 27 de Febrer al local social de la Piscina de la Coma. En aquest cas es comptarà amb la presència de Santiago Espot, membre de Catalunya Acció. Per altra banda i amb l’objectiu de recaptar fons per a la consulta, Vall de Lord Decideix sortejarà un pernil al ball de carnaval del dia 20. Durant aquesta festa, també hi haurà la presentació del vídeo promocional de la campanya titulat “Votar és el nostre trumfo”. Un partit de futbol femení, que tindrà lloc el proper 27 de febrer, és un dels altres actes programats per al finançament de l’entitat.

Jornada democràtica festiva


     El dia 28 de febrer, coincidint amb la jornada electoral, hi haurà un seguit d’actes que comptaran amb la participació de bona part del teixit associatiu de la Vall de Lord. A Sant Llorenç de Morunys hi haurà una cercavila amb els Gegants “Els Tres Savis Piteus” acompanyats dels grallers locals, Som-Kom-Som i la celebració de la Calçotada, que anualment organitza el casal l’Estaca i enguany coincidirà amb la consulta.

     Pel que fa a Guixers, hi haurà un esmorzar popular amb els acordionistes de la Vall i els Geganters del municipi. Els actes de la Coma es faran el mateix 28 a la tarda i inclouran un berenar popular animat amb la música d’acordionistes.

Es constitueix la junta electoral

     El passat diumenge, 7 de febrer es va constituir la junta electoral de la Vall de Lord. Els acords de la junta van passar per l’aprovació del reglament electoral de la consulta sobre la independència de Catalunya. Per unanimitat, es va decidir però, constituir una sola junta pels tres municipis nomenant, a part del president, dos vocals per cadascuna de les poblacions. Així, es constituiran tres col·legis electorals, un a Guixers, un a La Coma i La Pedra i un altre a Sant Llorenç de Morunys per garantir la transparència del desenvolupament dels comicis.

     La junta electoral de la Vall de Lord està formada per:
      
        President: Josep Cases Sala

        Vocals per Guixers: Ramon Riu Santamaria / Ma Alba Casas Plana

        Vocals Per La Coma i La Pedra: Jordi Guilera Campello / Montse Ducet Vilardell

        Vocals per Sant Llorenç de Morunys: Marina Biel Codina / Jaume Torrebadella Ollé

        Secretari amb dret a veu però no a vot: Clara Farriol Valette


Constitució de la junta electoral de la Vall de Lord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada